Mijn woning verduurzamen

Je wil graag je woning verduurzamen. De voordelen noem je zo op, maar het financiële plaatje is lastiger om te maken. Wat is bijvoorbeeld de terugverdientijd van je investering? En hoe financier je energiebesparende maatregelen? De overheid stimuleert de verduurzaming van woningen met verschillende regelingen. Wij laten je graag zien hoe jij hier profijt van kunt hebben.

Vind jouw adviseur

De tip van onze adviseur

“Het kan heel interessant zijn om gebruik te maken van regelingen op het gebied van verduurzaming vanuit de overheid. Maak daarom altijd kenbaar aan je adviseur dat je belangstelling hebt voor het verduurzamen van je woning. Wij zorgen dan voor een passend hypotheekadvies met aandacht voor je maandlasten en de terugverdientijd van je investeringen.”

Arjen Sietsma

Hypotheekadviseur

Heb je vragen over het verduurzamen van jouw woning?

Vind jouw adviseur

Vragen bij het verduurzamen van een woning

Waar moet ik aan denken bij het verduurzamen van mijn woning?

Bij het verduurzamen van een woning kun je denken aan het isoleren van daken of muren of het opwekken van energie door zonnepanelen. Ook de inzet van een warmtepomp wordt gezien als energiebesparende maatregel.

Kan ik energiebesparende maatregelen meefinancieren in de hypotheek?

Ja, dat kan. Wil jij je (nieuwe) woning gaan verduurzamen, dan kun je niet 100%, maar 106% van de woningwaarde lenen. Zo komt er een bedrag beschikbaar om de energiebesparende maatregelen te treffen.

Is het verduurzamen van een woning voordelig?

Zeker. Naast de besparingen op de energie- en gas rekeningen kom je soms zelfs in aanmerking voor een lagere rente. Verschillende geldverstrekkers bieden namelijk ‘groene hypotheekproducten’ aan. Je krijgt een rentekorting als je woning aan de duurzaamheidseisen van de bank voldoet.

Staat je vraag er niet tussen? Stel hem dan aan ons via

Wij helpen je graag verder met het verduurzamen van jouw woning

Kennismaking

Maak een gratis kennismakingsafspraak met een adviseur bij jou in de buurt.

Vrijblijvend

Adviesgesprek

Onze adviseur kijkt samen met jou welke mogelijkheden er zijn.

Online of bij je thuis

Regelen van aanvraag

Wij regelen de hypotheekaanvraag voor je en zorgen dat alles netjes en op tijd rond is.

Je eigen klantportaal

Vrijblijvend kennismaken met NBG?

Maak een afspraak

Waarom woning verduurzamen?

De aanschaf van een nieuwe woning of het afsluiten van een (nieuwe) hypotheek: voor veel mensen is dit een goed moment om zich te verdiepen verduurzaming. De voordelen hiervan zijn: je verlaagt blijvend je energierekening, het is beter voor het milieu en draagt bij aan de waarde van je woning. In veel gevallen vergroot verduurzaming ook je wooncomfort. Door betere isolatie wordt de temperatuur in de woning aangenamer.

Financier 106% van de woningwaarde

Als je energiebesparende maatregelen treft in je nieuwe woning dan mag je meer lenen dan de woningwaarde. In 2021 gaat dat om maximaal 106% van de woningwaarde. Ook kun je bij aanschaf van een energiezuinig huis een hogere maximale hypotheek krijgen, oplopend tot wel 25.000 euro bij een ‘nul-op-de-meterwoning’.

Korting op je rente bij verduurzaming

Een aantal hypotheekaanbieders houdt bij het uitbrengen van een offerte rekening met het energielabel van de woning. Met energielabel A betaal je minder rente dan met energielabel B. Dit nemen we allemaal voor je mee in ons advies.

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken?
Neem contact met ons op

Wij zijn op weekdagen bereikbaar van 09:00 tot 17:00.